Отличен за Шун Джудо на ДЛП мъже/жени


В първият ден от ДЛШ мъже/жени, състазателите на Шун Джудо клуб направиха много силно впечатление с отличното си представяне.

В категория до 60кг Рустислав Добрев изигра 3 срещи, но това не му бе достатъчно за да отиде в заключителната част, където се раздаваха медалите.

В категориите до 66кг и до 73кг, нашият отбор доминираше като присъствие и качествена игра!

Изключително интересни срещи направиха тримата ни млади участници в категория до 66кг, които намериха своето място в отбора след предварително вътрешно преборване, тъй като конкуренцията в отбора е много голяма. Боян Йотов направи много тежка среща с 6 минутен голден скор, срещу наскоро завърналият се от 4-годишна забрана Денислав Иванов. Много малко не му достигна да продължи напред. Друг наш млад представител в същата категория бе Ален Христов, който направи силни преборвания и имаше своя шанс да продължи напред. Виктор Скерлев бе третият ни представител от младата генерация, който достигна до финалния блок и се бори за 3-то място, а най-силното му представяне беше срещу двукратния вице-Европейски шампион Янислав Герчев.

И тримата ни млади състезатели дадоха категорична заявка да бъдат взети под внимание от фаворитите за следващи състезания.

Най-силният ни представител в тази категория Димитър Стоянов, който е играещ треньор, спечели бронзов медал, въпреки липсата на достатъчно целенасочена състезателна подоговка.

Кулминацията за съботния ден беше в категотия 73кг, където отново бяхме представени от максимално допустимият брой участници.

Тук силно впечатление направи Самуил Ананиев, който е едва на 15г, но с качества и талант, които му дават увереност да гледа смело напред.

Другият ни млад представител Димитър Господинов заслужено стигна до бронзовия медал.


Най-интересна беше финалната среща между двамата ни представители Явор Михайлов и Марк Христов. Приятели в живота и съперници на татамито и двамата направиха един изключителен финал наситен от елегантна и качесвена борба. Малко преди края на срещата Марк Христов все пак успя да вземе оценка и спечели срещата.

Така на почетната стълбичка имахме 3-ма представители, от възможните 4 места. Нещо, което не се вижда често в който и да е спорт, а по-скоро е изключение!Единствената наша представителка при жените на това състезание, Йоана Манова, беше абсолютен фаворит в категорията си. Няколко пъти имаше възможност да приключи финалната среща с Лидия Брънчева, но в самият край на срещата малко невнимание й отне златото и засега тя се задоволи със сребърното отличие.

През вторият ден на състезанието Марио Будев представи отборът ни в категория до 81кг. Въпреки, че дълго време отсътваше от тренировъчния процес, той допринесе много за силното представянето на отбора.

Отличен за отбора!496 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички